Sweet House Restaurant
//Eira's life story
Diary Manager Worker Tutorial Linkkie

12 December 2013

I am not hope a appreciation

Assalammualaikum 

"Iam not hope a appreciation from you"

Every step, every day in my life, I throught the same thing, and the same thing is always feel pressure from others people. *hate It*  

And now my life is going to lonelineeeeeesssssssss. :'(Faham tak sebagai pelajar berasrama lah kannn, tak selalu duduk rumah dan sangat lah happy dapat cuti dua bulan gini, tapi takde maknanya siblings langsung tak balik. Grrr... Dah lah nak hangout dengan kengkawan pulak takboleh, fuuhh! Tapi next week mak aku macam bagi jerr, tak tahulah. Tapi ini bukanlah kisah yang aku nak cerita kat korang, maksud aku ini bukanlah pressure yang aku cakap tadi.

       Pressure? kalau aku cerita pasal ni mesti korang pun pernah alami, korang pernah tak buat sesuatu untuk seseorang or apa-apa saja tak kisah kecil or besar, tapi orang cakap kau tak buat apa-apa.

"Kau bukan buat apa-apa pun" or " kau tak tolong pun" or orang cakap belakang "dia tak pernah buat apa-apa pun"

In this case, I had this pressure everyday in my life. Eira tak faham betul, maybe kita tak tolong dia dalam bab ini, tapi kita tolong dia dalam bab yang lain, tapi dia cakap kita tak buat apa-apa pun dalam bab yang kita tak buat tuh, Yess! yess! memang kita tak tolong dia! Tapi tak payah lah pandang rendah kat orang tu, lepas tu mulalah pandang muka SEBAALLLL kat orang, a.k.a. pandang orang ni rendah sangat, terhinalah disitu.


  Kita perlulah belajar tak memandang rendah pada orang, maybe orang tu tak dapat tolong ada sebab. ! KAN! korang setuju tak? Anyway kita tak boleh pandang rendah pada orang sebab mesti ada sesuatu yang dia tolong kita walaupun benda tu kecill, kan? Bukan lah nak mintak penghargaan, like I sais "Iam not hope a appreciation from you" tapi cuma nak cakap jangan pandang rendahlah kat orang.

 Ia lebih terhina terutama kita dah tolong dia tapi dia cakap "kau tak tolong pun" sekali lagi Eira nak cakap, bukan minta penghargaan, but korang faham jelah kan perasaan ni, orang cakap kau tak pernah buat apa-apa, bukan rasa dihargai tetapi terhina, this is my pressure. entahlah korang setuju atau tidak.

so conclusion? : jangan pandang rendah, tapi pandanglah 'dia mesti ada tolong sesuatu walaupun kecil'


sekian As-salam. Kalau salah tegurlah.Korang setuju ker?

4 comments:

Nurina Izzati said...

ok setuju sangat. tapi kadang persepsi org terhadap kita xpenting, yang penting apa yg kita buat tu utk kebaikan diri kita, not to impress others.

ierakiut said...

Yes memanglah bukan nak impress orang, tapi tak suka orang pandang rendah kat orang, just that, thanks cuz agree :DD

Akeyla Azmi said...

Betul. Pandang lah org tu walaupun bantuan dia kecik hihihi :D

Meena Chaudhary said...

Great Information !
http://www.angelmstyle.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...