Sweet House Restaurant
//Eira's life story
Diary Manager Worker Tutorial Linkkie

25 December 2012

Tutorial :add page



ASSALAMMUALAIKUM  :)

       UNexpected today~ HAhaha nak tahu apa yang unexpeted? sebenarnya.. sebenarnya tak ada apa-apa,.. hari ini iera blogwalking blog sorang ni~ dia pernah ikut tutorial iera untuk tab tu.. so iera tengok dia ada masaalah dalam menambah page sendiri, iera pun terpikir nak buat tutorial hari ini~ hehe tapi iera yakin ramai newbie tak reti lagi >_<

ikut step yang iera sertakan ni:
HOME BLOG > PAGE



selepas click page ikut step gambar di bawah~



kalau dah siap edit, page tu silakan terbit >_<

perhatian kepada readers~ ada dua step nak tonjolkan page di blog:

1. PAGE ELEMENTS > ADD GADGET > ADD PAGE
itu step untuk tab biasa, 

2. kalau nak tab yang lebih comel seperti dibawah.. 
picit sini tapi jangan tinggalkan entri ni                               

     okey untuk ambil link page untuk disertakan dalam kod yang akan diberikan dalam entri yang diberi kat atas tadi, so ikut step dalam gambar di bawah


lepas tu paste dekat dalam kod  yang diberikan 

okey.dah siap~ selanjutnya dalam tutorial yang saya bagi tadi >_< silakan komen (!) mesti(!)
ASSALAMMUALIKUM :)

2 comments:

aurora annerina said...

mcng tau2 je ... thanks

ierakiut said...

Hehehe terpakar~ di sini dapat mengesan >_< JOKE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...