Sweet House Restaurant
//Eira's life story
Diary Manager Worker Tutorial Linkkie

29 December 2012

Tutorial :red on first letter

Assalammualaikum :)

         what the red? OH(!) so beautiful.. i want it, i want it.. muahaha .. wah dah satu jam berlalu mengadap laptop baru nak post entri, amboi~ ni semua sebab banyak sangat blogwalking nyer, sampai dah blenzie dah otak ni, mampu lagi bertahan nak post entri ni..  lepas ni minta mama urut kepala sekejap, huhu, sekejap jer kalau mak nak,.. bukan anak manja lah, tapi iera memang anak bongsu tapi tak delah manja sangat, sebab iera ni duduk hostel tak boleh selalu bermanja.. 

        eh? cepat sedia dengan tutorial kali ni, iera kena cepat sebab dah blenzie (nouns mengarut).. hehehe tak wujud kowt blenzie tuh, ~entahlah.. APA!! korang tak tahu tutorial kali ni? alah bende alah yang ada dekat tajuk post tu~ takkan iera kena print screen jugak,.. nak buat? teruskan membaca sayang~

HOME BLOG > TEMPLATE > EDIT HTML search : h3.post-title {
kalau tak jumpa search : .post h3 {

copy kod dibawah bagi yang mencari kod h3.post-title { 

h3:first-letter { color:#FF748B; }
  margin: 0;
}

pastekan dekat bawah kandungan kod h3.post-title { tadi.. seperti ini:

klik to view

bagi yang mencari kod .post h3 { copy kod dibawah..

.post h3:first-letter { color:#FF748B; }
  margin: 0;
}

paste dekat bawah kandungan bagi kod .post h3 { tadi.. lebih kurang macam gambar kat atas tu..
okey lepas tu preview dulu kalau menjadi save lah,.. dan ucaplah terima kasih pada admin di entri ni.. >_<

sekian terima kasih assalammualaikum..

3 comments:

Areanna said...

Tak sangka , jmpa entri ni scra xsengaja . Thanksss so muchh ! ^-^

ierakiut said...

welcome sayang ^_^ hehe

natasyapink said...

nice tutor. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...